Science Bar Brussel: Bescheiden Brussel? Moet Brussel ambiteuzer worden in zijn rol als hoofdstad van Europa en België?

Als hoofdstad van Europa is Brussel een politieke wereldstad geworden. Of zo zou het toch moeten. De aanwezigheid van tal van Europese en internationale organisaties en instanties is alvast een feit, maar haalt Brussel het maximum uit de positie van belangrijkste Europese beslissingscentrum? Benaderen de Brusselse ambities de afmetingen van het Atomium of eerder die van Manneken Pis? Brusselaar of niet, spui of vorm uw mening tijdens dit hoofdstedelijke debat.

Sprekers

Guy Vanhengel (Brussel, 1958) is Vlaams-Brussels politicus voor open-vld, met een rijke politieke carrière. Momenteel is hij werkzaam als minister van Financiën, Begroting en Externe betrekkingen binnen de Brusselse hoofdstedelijke regering. Daarnaast is hij ook voorzitter van het college van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en lid van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

Prof. Eric Corijn is cultuurfilosoof, socioloog en professor sociale en culturele geografie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Daarnaast is hij mede-oprichter en directeur van COSMOPOLIS, het VUB-onderzoekscentrum voor stedelijk onderzoek, en specialist op het vlak van Europese stedelijkheid

Moderator

Gui Polspoel (Ukkel, 1946) is een Vlaams politiek journalist, sportjournalist en televisiepresentator. Zo was hij van 1975 tot 1994 journalist bij de televisie nieuwsdienst en van 2001 tot 2006 presenteerde hij samen met Yves Desmet het politieke debatprogramma Polspoel & Desmet op VTM. Momenteel is hij als presentator werkzaam op de regionale televisiezender tv-Brussel en heeft hij een eigen politiek praatprogramma op Kanaal Z. Daarnaast is Polspoel ook actief als freelance journalist voor o.m. Humo en Knack.


Science Bar Brussel is een maandelijks afterwork wetenschapscafé. Deze samenwerking tussen VUB, Erasmushogeschool Brussel en deBuren biedt de gelegenheid om ‘tussen pot en pint’ wetenschap te beleven. Elke maand schotelt Science Bar Brussel u een hot issue voor, met een wetenschappelijke insteek. De moderator zoekt vragen en antwoorden bij experten ter zake én bij het publiek. Zo kan u kennis opdoen en uw mening vormen.

Meer in de reeks Thinking Europe

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: