Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

De Literaire Loketten | citybooks Charleroi

Pascal Verbeken en Erik Lindner
Pascal Verbeken © Koen Broos

Pascal Verbeken (Arm Wallonië, Grand Central Belge) en de Nederlandse dichter Erik Lindner verbleven voor citybooks in Charleroi. Verbeken schreef een verhaal over ‘le pays noir’. Lindner schreef een reeks gedichten waarin ‘elektriciteitskabels steken door het trottoir’ maar ook ‘voor even een regenboog boven het kanaal’ staat. De auteurs lezen voor en gaan in gesprek over hun ervaringen in Charleroi, hun visie op de stad en de totstandkoming van hun citybooks. Deze presentatie vindt plaats in het kader van de reeks 'De Literaire Loketten' van deBuren en het Vlaams parlement.

Eten en drinken
Aan het buffet kunt u een broodje of een lekkere koude schotel bestellen tegen democratische prijzen. Of breng uw eigen lunchpakket mee. deBuren en het Vlaams Parlement trakteren op een drankje!

De Literaire Loketten
Het Vlaams Parlement en deBuren presenteren gedurende 2012 elke tweede woensdag van de maand een gezamenlijk middagprogramma in Brussel: De Literaire Loketten. In de Lokettenzaal nodigen we schrijvers, wetenschappers en journalisten uit om schoonheid en wijsheid te delen met het publiek. Iedereen is welkom om te komen luisteren naar poëzie, muziek en debat.
Ook in deze reeks:


Organisatie: deBuren en het Vlaams Parlement
Deze activiteit werd opgenomen in de agenda van Broodje Brussel.


Meer in de reeks Thinking Europe

 

'Contour On Tour'

Van 21 maart tot 11 juli 2012 presenteert Contour bewegend beeld in De Loketten van het Vlaams Parlement. De tentoonstelling ‘Contour On Tour’ biedt een panorama van videokunst in Vlaanderen.

De curator, Hans Martens, selecteerde bestaande kunstwerken van onder meer Michaël Borremans, Wim Catrysse, Anouk De Clercq, Hans Op de Beeck, Nicolas Provost en Sarah Vanagt. Dennis Tyfus en Bart Stolle tonen een nieuwe creatie.

Een productie van Contour Mechelen vzw i.s.m. Argos
MA > ZA: 10:00 >17:00 (gesloten op zon-, brug- en feestdagen)
Alle info: www.contourmechelen.be

 

Dit evenement vond plaats op woensdag 9 mei 2012

De Loketten van het Vlaams Parlement | IJzerenkruisstraat 99, 1000 Brussel

Vertel het verder: