IM: Viviane De Muynck

Welkom op je begrafenis
© Kris Dewitte

Wie droomt er niet van om op zijn eigen begrafenis aanwezig te zijn? Gastvrouw Anna Luyten vraagt tijdens een intiem doch publiek gesprek aan Viviane De Muynck hoe zij herdacht wil worden. De Muynck is voornamelijk gekend als een van de centrale actrices van Needcompany (Jan Lauwers) en is regelmatig te zien in film- en tv-producties. Volgens de New York Times is haar spel 'both majestic and maternal'.

De Munyck werd tweemaal genomineerd voor het ‘Gouden Kalf’ op het filmfestival van Utrecht, onder meer voor de film De avonden. Ze speelde mee in de eerste langspeelfilm van Fien Troch (Een ander zijn geluk) en Vidange Perdue (Geoffrey Enthoven), en ze had een opmerkelijke rol in de geprezen televisiereeks Oud België.

Acteur en zanger Simon Versnel (Peeping Tom) spreekt een In Memoriam uit. Hij heeft een stevig palmares in theater (momenteel tourt hij met Peeping Tom), opera, film en televisie en acteerde lange tijd bij Needcompany, ondermeer aan de zijde van De Muynck.

Na de voordracht van het IM reageert de geprezene over het fictieve graf heen en gaat ze in gesprek met Anna Luyten over nalatenschap en voortleven in de herinnering.

Organisatie: deBuren en Vrijstaat O.

Video's

Foto's

Vertel het verder: