Feestelijke uitreiking derde Debuutprijs Het Liegend Konijn aan Lieke Marsman

Met haar dichtbundel Wat ik mij graag voorhoud won Lieke Marsman dit jaar de derde Debuutprijs Het Liegend Konijn. De prijs bestaat uit 2.500€ en een vertaling van de bundel in het Frans, Duits en Engels. Het in het debuut opgenomen gedicht Oerknal werd vertaald in alle officiële talen van de EU en door deBuren in druk gepubliceerd.

Tijdens een feestelijke literaire avond in de Nederlandse ambassade in Brussel ontvangt Lieke Marsman haar prijs uit handen van Pascal Smet, Vlaams minister voor Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel. Vervolgens staat een gevarieerde avond op het programma.

Lieke Marsman leest enkele gedichten uit de winnende bundel, waaronder het gedicht Oerknal. Dat gedicht wordt vervolgens in verschillende vertalingen voorgedragen door een vijftal Europese dichters die deelnemen aan het EUNIC-project  Transpoesie. Emily Ballou leest het gedicht in het Engels, Morten Sondergaard in het Deens, Clara Janés in het Spaans, Radek Mály in het Tjechisch en Claudiu Komartin in het Roemeens. Deze dichters lezen daarnaast  een eigen gedicht; het gedicht dat u ook in verschillende Brusselse metrostations kunt tegenkonmen in het kader van Transpoesie.

Gedurende de avond kunt u op verschillende momenten luisteren naar muziek van Laura Tem, begeleid door Lucas Somers en Adriaan van de Velde.

De avond wordt afgesloten met een receptie.

Organisatie: deBuren, Het Liegend Konijn, de Nederlandse ambassade en EUNIC Brussels

Video's

Foto's

© Lodewijk Deleu

Vertel het verder: