Wat zeggen Jip & Janneke?

Lekker lezen met Annie M.G. Schmidt

Dit jaar zou Annie M.G. Schmidt honderd jaar zijn geworden, maar haar werken staan nog fier overeind. Literaire zonen en dochters van Schmidt lezen deze middag voor uit haar uitgebreide oeuvre en uit eigen werk. Alle scholieren (en oudere jongeren) zijn van harte welkom om te komen luisteren naar mooie verhaaltjes: van Jip tot Pluk tot Otje en Minoes.

Naast Gerda Dendooven en Pieter Gaudesaboos leest Jaap Robben de kinderen voor. Robben is ook te gast op het verjaardagsfeest voor Annie dat we op 20 mei in Passa Porta vieren met Jelle Van Riet en haar enige echte zoon Flip van Duijn. Meer informatie daarover leest u hier.

Jaap Robben is schrijver, dichter en theatermaker. Hij schrijft voor kinderen en volwassenen en was stadsdichter van Nijmegen. Zullen we een bos beginnen? (2008) werd genomineerd voor de Gouden Uil Jeugdliteratuur. De Zuurtjes was een van de kerntitels in de kinderboekenweek 2010 en is geselecteerd voor de White Ravens 2011.

Gerda Dendooven is illustrator en schrijfster van kinderboeken. Ze won heel wat prijzen in binnen- en buitenland, waaronder de Zilveren Griffel voor Dom konijn van Edward van de Vendel, Boekenpauwen voor Het verhaal van Slimme Krol en voor Meneer papier gaat wandelen van Elvis Peeters, de Gouden Uil Jeugdliteratuur voor Luna van de Boom samen met Filip Bral en Bart Moeyaert, en de Cultuurprijs 2004 voor Mijn mama. Stichting Lezen benoemde haar in 2007 tot eerste Kinderconsul. De Kinderconsul neemt het altijd en overal op voor de kinderen en wakkert het debat over boeken, cultuur en onze volwassen omgang met kinderen aan. Voor deBuren schreef zij het citybook 'Een perfect plan' over Grahamstown.

Auteur, illustrator en vormgever Pieter Gaudesaboos (°9 mei 1979) spreekt met zijn fantasie en humor alle leeftijden aan. Ieder prentenboek is weer heel anders, toch pik je een 'Gaudesaboos' er zo uit. Zijn werk is speels, origineel, met nostalgische en absurde trekjes. Hij werkt vaak met collages en gemengde technieken en doet de vormgeving van zijn boeken zelf. Zijn boeken werden meermaals bekroond met o.a. een boekenwelp en nominatie voor de CultuurPrijzen Vlaanderen 2007 voor 'hoe oma plots verdween', een boekenpluim voor 'roodlapje', 'STAD', 'Pistache' en 'Linus', en de Gouden UIl Jeugdliteratuur 2008 voor 'Linus'.


Organisatie: Het beschrijf en DE DAGEN, in samenwerking met deBuren

Documenten

"Jip Jip Hoera!", door Michaël Bellon, Agenda, 11 mei 2011

Vertel het verder: