Koninklijk bezoek bij deBuren

© Stefan Wolf Lucks

Op de eerste dag van het staatsbezoek van Hare Majesteit Koningin Beatrix aan België, bracht de koningin, samen met kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima, en vergezeld door de gastfamilie koning Albert II, koningin Paola en hun zoon kroonprins Filip en prinses Mathilde een bezoek aan het Vlaams-Nederlands Huis deBuren.

Voorzitter van de Raad van Bestuur van deBuren, de heer Berend Jan baron van Voorst tot Voorst heette het koninklijke gezelschap welkom en lichtte de doelstellingen van het Huis toe. Daarna gaf hij het woord aan Vlaams minister Bert Anciaux, auteur Stefan Hertmans en Luc Devoldere. Stefan Hertmans belichtte de taalverschillen tussen Nederland en Vlaanderen en gaf zijn visie op het literaire landschap in de Lage Landen, met oog voor de actuele ontwikkelingen. Luc Devoldere, tenslotte, gaf toelichting bij het boek Taverne du Passage dat op verzoek van de Nederlandse Ambassadeur in België, de heer Rudolf Bekink, speciaal voor deze gelegenheid werd geschreven door de Nederlandse kunsthistorica Saskia de Bodt en journalist Frank Hellemans. Het boek staat vol verhalen over artistieke Nederlanders in België waaronder Vincent van Gogh, Karel Appel, Corneille, W.F. Hermans, Gerard Reve en uiteraard Eduard Douwes Dekker, alias Multatuli.

Hoog bezoek vraagt niet om uitleg, dan spreken beelden voor zich. Een foto impressie van het bezoek ziet u hieronder. Alle foto's werden gemaakt door Stefan Wolf Lucks, één van de fotografen van de ANSPACH tentoonstelling. We verwachten binnenkort nog enkele audio-impressies en uiteraard zijn de toespraken te downloaden.

Foto's

Documenten

Klik hier voor de toespraak van de heer Berend Jan Baron van Voorst tot Voorst

Klik hier voor de toespraak Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel Bert Anciaux

Klik hier voor de toespraak van Stefan Hertmans

Klik hier voor de toespraak van Luc Devoldere (hoofdredacteur van Ons Erfdeel)

dinsdag 20 juni 2006

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Vertel het verder: