Werelddag van de Stedenbouw. Sint-Niklaas

Colloquium energiearme steden

Wat zijn de gevolgen van de klimaatwijziging voor duurzame stedenbouw? Dat is de centrale vraag op de Werelddag van de Stedenbouw. Topexperts zoals de Nederlander Martin Dubbeling en de Vlaming Patrick Meire reiken strategieën en ideeën aan die steden kunnen toepassen om de klimaatverandering op te vangen.  Geleide wandelingen langs duurzame stadsprojecten in  gaststad Sint-Niklaas laten zien hoe het in de praktijk kan.

De loopbaan van Martin Dubbeling staat helemaal in het teken van duurzame stedenbouw. Hij studeerde stedenbouwkunde aan de TU Delft en Energy planning and the environment aan de universiteit van Oslo. Hij werkt momenteel als senior stedenbouwkundige en senior adviseur bij SAB, een multidisciplinair bureau voor stedenbouw, landschapsarchitectuur, milieu en ecologie. Dubbeling publiceert veelvuldig over duurzame stedenbouw.

In eigen land is Patrick Meire (professor integraal waterbeheer, Universiteit Antwerpen) een expert inzake duurzaamheid en ecologie. Meire is promotor van CcASPAR (Climate change and changes in Spatial structures in Flanders), een onderzoeksproject waarin wordt nagegaan welke ruimtelijke strategieën moeten worden ontwikkeld om op mogelijke effecten van klimaatverandering te anticiperen.

Afstudeerprijs 2010:
Traditiegetrouw reikt VRP op de Werelddag de Afstudeerprijs uit. Deze prijs wil innoverend  studentenwerk in de kijker zetten. Alle werken (of delen van werken) die tijdens een Masteropleiding gemaakt worden kunnen worden ingediend – op voorwaarde dat ze een duidelijke ruimtelijke of stedenbouwkundige invalshoek hebben. Studenten kunnen hun scriptie tot en met 20 september indienen.

De Vlaamse Vereniging voor Ruimtelijke Planning (VRP) in samenwerking met deBuren

Documenten

Lees hier het verslag van de Werelddag van de Stedenbouw, met onderaan de powerpointpresentaties van de lezingen.

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: