Verkiezingsdebat Kamerverkiezingen Nederland

Met o.a. Wim van de Camp (CDA), Thijs Berman (PvdA), Sophie in 't Veld (D66), Judith Sargentini (GroenLinks), Dennis de Jong (SP), Hans van Baalen (VVD) o.l.v. Paul Sneijder (NOS)

Wordt het een tweestrijd tussen Balkenende en Cohen? Of worden beide kandidaat-premiers op de valreep nog afgetroefd door Mark Rutte of Geert Wilders? De Nederlandse Kamerverkiezingen van 9 juni worden niet de saaiste uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis.

Reden voor debatorganisatie Machiavelli Brussel en deBuren, met steun van het Politiek Café, de Nederlandse Open Gespreksgroep (NOG) en de Nederlandse ambassade, om twee spetterende politieke bijeenkomsten te beleggen.

 

Verkiezingsdebat op 2 juni

Een verkiezingsdebat op woensdag 2 juni in het Europees Parlement, niet met de landelijke lijsttrekkers, maar met de Europese kopstukken. Hebben al toegezegd: Wim van de Camp (CDA), Thijs Berman (PvdA), Sophie in ‘t Veld (D66), Judith Sargentini (GroenLinks), Dennis de Jong (SP), Barry Madlener (PVV) en Hans van Baalen (VVD). Gespreksleider is Paul Sneijder (NOS-correspondent Brussel). Het debat begint om 19:00 uur en eindigt rond 21:00 uur.

 

Uitslagenavond op 9 juni

Een uitslagenavond op woensdag 9 juni in het Beurskaffee van de Beursschouwburg, Auguste Ortsstraat, hartje Brussel. De deuren gaan open om 20:00 uur, kort daarna (20:30) begint een debat onder leiding van Piet Piryns (Knack) met Axel Buyse, Vlaams vertegenwoordiger bij de EU en voormalig Vlaams vertegenwoordiger in Nederland, Derk-Jan Eppink, voormalig politiek journalist in Nederland en nu Europarlementariër van de Vlaamse LDD en Frans Andriessen, voormalig Nederlands minister van Financiën, drievoudig Europees Commissaris (Commissies Thorn en Delors I en II) en hoogleraar Europese integratie in Utrecht. We volgen daarna onder het genot van een drankje de uitslagen en hopen in de loop van de avond zoveel mogelijk Europarlementariërs en andere politieke kopstukken beschikbaar te hebben voor ad hoc commentaar.

 

  

Deze avonden zijn een samenwerking tussen Debatorganisatie Machiavelli Brussel en het Vlaams-Nederlands huis deBuren.

Foto's

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: