Nederland meertalenland van Jacomine Nortier

met Henriëtte Louwerse, Stefania Marzo en Jacomine Nortier

Kinderen die thuis Marokkaans spreken, lopen geheid een taalachterstand op. Dialectsprekers zijn doorgaans minder ontwikkelde mensen en zouden een échte taal moeten leren. Nederlanders kennen hun eigen taal niet meer.

Drie stellingen, maar vooral: drie misverstanden. Dat betoogt universitair hoofddocent dr. Jacomine Nortier (Universiteit Utrecht) in haar nieuwste populair-wetenschappelijke boek over meertaligheid. Nederland meertalenland leidt de lezers langs diverse misverstanden over taal en presenteert bijna terloops de recentste inzichten over meertaligheid aan een breed publiek.

Jacomine Nortier nodigde voor deze feestelijke boekpresentatie sociolinguïste dr. Stefania Marzo (Hogeschool Gent) uit. Zij promoveerde op de varianten van het Italiaans die in Limburg gesproken worden en zal een inkijk bieden in Vlaamse meertaligheid.

Nortier en Marzo houden ieder een korte introductie op het thema en gaan vervolgens met elkaar in gesprek onder leiding van dr. Henriëtte Louwerse (University of Sheffield). Geen taalkundige ditmaal, maar een expert op het gebied van migrantenliteratuur.

Deze avond is tevens het startschot voor deBuren univerCity: het nieuwe studentenproject van deBuren dat loopt tot en met mei 2010 en dat doorgaat in het Kaaitheater.

In samenwerking met uitgeverij Aksant

Foto's

Vertel het verder: