Het Europees nabuurschapsbeleid

De EU onderhoudt een moeilijke relatie met haar buren. Het is balanceren op een dun koord: streven naar vriendschappelijke relaties, zonder de deur van het eigen huis te ver open te zetten. Deze dag neemt de relaties van de EU met haar buurlanden onder de loep. Academici, beleidsmedewerkers en andere betrokkenen buigen zich over de vraag hoe (deel)lidstaten kunnen bijdragen aan het Europees Nabuurschapsbeleid. Het slotpanel van deze besloten bijeenkomst wordt gefilmd en zal hier op deze site te bekijken en te beluisteren zijn.

In samenwerking met het Centrum voor EU-Studies (UGent), VSBB, Instituut Clingendael


Video's

Het Europees Nabuurschapsbeleid from deBuren on Vimeo.

Op 2 oktober 2009 vond in Gent een studiedag plaats over de delicate verhoudingen tussen Europa en haar buren, zowel die in het oosten, als die aan de andere zijde van de Middellandse Zee. In deze samenvatting van het slotpanel buigen Dr. David Criekemans, Prof. dr. Jan Rood, Olivia Rutazibwa en Anne Van Lancker zich over het Europees Nabuurschapsbeleid. 

Deze dag was een coproductie van het Vlaams Steunpunt voor Buitenlands Beleid, het Centrum voor EU-studies en deBuren. In samenwerking met Instituut Clingendael

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: