Waarom hebben we de spoorlijnen naar Auschwitz niet gebombardeerd?

Vertoning en nagesprek met Frénk van der Linden en Gisèla Mallant

Het spoor naar Auschwitz | Engelse ondertiteling | 2016

 

Waarom hebben de geallieerden in WOII de spoorlijnen naar Auschwitz en andere vernietigingskampen niet gebombardeerd? Waarom zijn de gaskamers ongemoeid gebleven?

In een onthullende documentaire zoeken journalist Frénk van der Linden en regisseur Gisèla Mallant naar antwoorden. Ze interviewen een groot aantal betrokkenen, waaronder Auschwitz-overlevenden, internationale tophistorici en militaire deskundigen. Na de vertoning gaat Selm Wenselaers (historicus, auteur en documentairemaker) in gesprek met de makers.

 

Why didn´t the allied forces bomb the train tracks to Auschwitz and other extermination camps? Why didn´t they destroy the gas chambers? Journalist Frénk van der Linden and director Gisèla Mallant were looking for answers which resulted in a documentary.

 

After the presentation historian Selm Wenselears will talk to the directors.

Gisèla Mallant

Gisèla Mallant (1960) begon haar televisiecarrière als verslaggever voor programma´s als 'Nieuwsspits' en 'NOS-Laat' en werkte vervolgens 19 jaar lang als regisseur en programmamaker voor het kinderprogramma 'Het Klokhuis'. Daarnaast maakt Mallant ook documentaires met interviewer Frénk van der Linden, zoals 'Verloren Band' (2009) en 'Het spoor naar Auschwitz'.

Frénk van der Linden

Frénk van der Linden (1959) is freelance journalist en werkt voor de NTR-radio (Kunststof), KRO/NCRV-televisie en de Volkskrant. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews, reportages en documentaires. Daarnaast leidt hij ook debatten en congressen en organiseert hij bijeenkomsten rond maatschappelijke vraagstukken.

 

€ 5 vvk (€ 3 voor -26/65+) of € 7 add (enkel contant).

Organisatie: deBuren
Documentaire op Donderdag
Wetenschap & geschiedenis

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder:
Koop nu je tickets! Basisprijs €5 donderdag 26 oktober 2017 19:30 - 21:00