Zelfoverschatting

Aimé Van Hecke

In juni 2009 bestaat deBuren vijf jaar. In die tijd is deBuren uitgegroeid tot een huis met een open venster op de Lage Landen, stevig verankerd in Europese bodem. Naar aanleiding van dit jubileum nodigde vaste partner Vrijstaat O. ons uit voor een weekend 'deBuren aan zee'. Niet om vakantie te vieren, maar om met een tweedaags programma het publiek in Oostende kennis te laten maken met hoogtepunten van deBuren.

In het voorjaar van 2008 startte deBuren met de debatreeks De Zeven Hoofdzonden, waarbij de traditionele hoofdzonden uitgangspunt zouden zijn en gekoppeld worden aan actuele thema's. Vaste biechtvader werd professor kerkelijk recht Rik Torfs.

Na de eerste aflevering, over de onkuisheid in de journalistiek, bleek het weekblad Humo niet zo gelukkig: 'de 7 hoofdzonden' bleek een door het tijdschrift gedeponeerd merk. Omdat deBuren geen kwade inborst heeft en al helemaal geen zin had in een polemiek of een juridisch gevecht, werd besloten de reeks een andere naam te geven. Opzet en concept bleven behouden maar sinds die dag heet de reeks De Acht Hoofdzonden en werd aan het rijtje traditionele hoofdzonden de zelfoverschatting toegevoegd. Met een knipoog voegde deBuren er in de media aan toe dat Aimé Van Hecke, CEO van Sanoma Magazines - het moederbedrijf van Humo - uitgenodigd zou worden om over de zelfoverschatting te praten. En zo geschiedde.

Dát Van Hecke onze uitnodiging aanvaard heeft, getuigt van een open blik en is een positief signaal in de zure storm die de laatste maanden overheerst in de media. Aimé Van Hecke werd wereldberoemd in Vlaanderen toen hij in 2003 algemeen directeur televisie van de VRT werd, waar hij al sinds midden jaren negentig als extern adviseur aan de slag was. In het najaar van 2006 nam hij afscheid van de openbare omroep en werd hij gedelegeerd bestuurder van Sanoma Magazines België.

Tijdens het feestweekend van deBuren praat Rik Torfs met Aimé Van Hecke over de zelfoverschatting. Met een knipoog, uiteraard.

Video's

 

Foto's

Documenten

Lees hier de column 'De acht hoofdzonden' van Rik Torfs in De Standaard online

Lees hier het artikel 'Achtste hoofdzonde ontmijnt geschil' in De Standaard Online

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: