Radioboeken: Jef Aerts en Vrouwkje Tuinman

© Keke Keukelaar

De opname van de Radioboeken van Jef Aerts en Vrouwkje Tuinman zal plaatsvinden tijdens de cultuurbiënnale 'Vuur!Werk' in de Rupelstreek. Van 25 april tot 20 september staan de vijf Rupelgemeenten in het teken van een breed scala aan culturele activiteiten. De locatie voor de opname van de Radioboeken is het Steenbakkerijmuseum EMABB, dat gelegen is in het plaatsje Boom aan de rivier de Rupel.

Over de auteurs
De verhalen van Jef Aerts (1972) werden gepubliceerd in o.a. DW B, Yang, De Vlaamse Gids en De Brakke Hond. Als toneelauteur werd hij betrokken in producties van De Roovers, Toneelgroep Amsterdam en ZTHollandia. Na Haeren Majesteit (1999) en Vertezucht (2001) verscheen zijn derde roman De nadagen. In april 2006 debuteerde hij als dichter met de bundel Voor je er bent. De nieuwe roman Rue Fontaine d'Amour werd begin oktober 2008 gepresenteerd.

Vrouwkje Tuinman (1974) debuteerde in 2004 met de dichtbundel Vitrine. In 2005 verscheen de roman Grote acht. Vrouwkje treedt regelmatig op tijdens festivals en literaire avonden. Verder schrijft ze voor diverse muziektijdschriften, concertzalen en platenmaatschappijen. Haar dichtbundel Receptie verscheen in 2007 en werd genomineerd voor de Libra Schrijversprijs. Haar boek Buurvrouw (2008) werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuur Prijs.

In samenwerking met de Provincie Antwerpen

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: