Belezen en Goedgekeurd: Frank Vander linden en Jan Leyers

Hij is de auteur van de legendarische regel 'Jeroen Brouwers schrijft een boek en hij doet dat goed': Frank Vander linden. In een vorig leven was hij journalist, nu is vooral gekend als muzikant en tekstschrijver voor o.a. zijn groep De Mens. Zijn songteksten zijn soms ondoorgrondelijk en soms pure poëzie op toon gezet. Iemand die met zoveel liefde omgaat met onze Nederlandse taal moet wel van boeken houden.

Als kind verslond hij de Bob Bevers-boeken van Willy van der Heide. Later bleek vooral de Anglo-Amerikaanse literatuur een bron van groot genot. En vakliteratuur, uiteraard. Hij leest ontzettend veel over muziek, vooral non-fictie want er zijn weinig goede romans over rock. Naast de vakliteratuur staan er ook zelfhulpboeken in zijn boekenkast? bekende hij ooit in een interview.

Frank Vander linden brengt Jan Leyers mee, vriend, muzikant en creatieve duizendpoot. Leyers presenteerde, samen met Leon Verdonschot, op Canvas het boekenprogramma Iets met boeken. Maar hij is ook de auteur van De Schaduw van het kruis en het even succesvolle De weg naar Mekka, de boeken die de gelijknamige televisiereeksen begeleidden. Gastvrouw Gudrun De Geyter (Klara) praat met de heren over hun boekenliefde.

Op het boekenlijstje van Frank staan 'niet noodzakelijk in volgorde en redelijk willekeurig' de volgende boeken. En uiteraard wordt er ook gepraat over De schaduw van het kruis en De weg naar Mekka van Jan Leyers die als auteur door Frank Vander linden werd uitgenodigd.
 
1. Dad - William Wharton
2. Careless love - the unmaking of Elvis Presley - Peter Guralnick
3. Toen ik een nieuw leven wilde beginnen - Willy van der Heide
4. Low life - Luc Sante
5. The devil and Sonny Liston - Nick Tosches

Foto's

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: