Nederland gastland op het Filmfestival Oostende

Nederlandse dag

Van 8 tot 16 september is er het Filmfestival Oostende. Nederland is dit jaar gastland. Verschillende nieuwe en oudere Nederlandse films worden in aanwezigheid van makers en cast vertoond. Op zondag 10 september is het ‘de Nederlandse dag’ met in de namiddag rundskop met turks fruit, hét filmduel tussen Wilfried de Jong en Wim Opbrouck. ‘s Avonds is er de avant-première van Waterboys in aanwezigheid van de makers.

 

© Stephan Vanfleteren

16:30 uur - De Kleine Post

rundskop met turks fruit

Hét filmduel van de Lage Landen

 

Wim Opbrouck en zijn theaterbroeder Wilfried de Jong gaan in een éénmalig duel met elkaar om te bepalen wie nu de strafste cinema maakt: Nederland of Vlaanderen.

Het wordt een namiddag vol leuke herinneringen die iets weg zal hebben van een boksmatch waarbij emoties meespelen, maar ook veel sportiviteit heerst en ruiterlijk kan toegegeven worden als de ander in iets overtroffen wordt. Wilfried en Wim worden bijgestaan door heel wat Vlaams en Nederlands talent.

 

Info en tickets: www.filmfestivaloostende.be

 

 

20:00 - Kinepolis Oostende

avant première Waterboys

regie Robert Jan Westdijk

 

Waterboys is een losbandige road-(en zee)trip van Amsterdam naar Edinburgh. Vader Victor en zoon Zack worden tegelijk het huis uitgezet door hun respectievelijke partners. Samen reizen ze naar Schotland om Victor’s nieuwe boek te promoten, maar ook om zichzelf en hun zoekgeraakte relatie terug te vinden. In een film die zowel grappig als ontroerend is, werkt deze verfrissende vader-en-zoon tragikomedie ook als ode aan een zekere populaire Britse band (zoals de titel aangeeft).

 

Info en tickets: www.filmfestivaloostende.be

 

 

Organisatie: Filmfestival Oostende en deBuren.
Film & documentaire

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: