Radioboeken: Bernlef & Erwin Mortier

Bernlef © Chris van Houts

Op Wereldboekendag 23 april presenteert deBuren nieuwe Radioboeken van twee literaire grootheden van de Laaglandse letteren: Bernlef en Erwin Mortier. De publieke opnamen vinden opnieuw plaats in het AMVC Letterenhuis in hartje Antwerpen.

Bernlef (Sint Pancras, 1937 - Amsterdam, 2012) schreef een groot aantal gedichten, verhalen, romans en essays. Van zijn vele romans zijn Hersenschimmen (1984) en Publiek geheim (1987) het bekendst geworden. Bernlef ontving vele prijzen, waaronder de P.C. Hooftprijs, de Constantijn Huygensprijs en de AKO Literatuurprijs. Ook Bernlefs latere romans werden zeer goed ontvangen: de roman Boy (2000) werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en Buiten is het maandag (2003) zowel voor de Libris Literatuur Prijs als voor de AKO Literatuurprijs. In 2008 was Bernlef de auteur van het Nederlandse Boekenweekgeschenk, De pianoman.

Erwin Mortier (1965) debuteerde in 1999 met de zeer succesvolle roman Marcel, die werd bekroond met de Gerard Walschapprijs, de Van der Hoogtprijs en het Gouden Ezelsoor. Vertalingen verschenen in het Engels, Duits, Frans en Bulgaars. Zijn tweede roman Mijn tweede huid werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en De Gouden Uil. Zijn poëziedebuut Vergeten licht (2001) ontving de C. Buddingh'-prijs. In 2002 volgden de derde roman Sluitertijd en een essaybundel Pleidooi voor de zonde. In 2004 maakte Mortier de overstap naar De Bezige Bij, waar datzelfde najaar zijn novelle Alle dagen samen verscheen. In oktober 2008 publiceerde hij zijn meest recente roman, Godenslaap.

www.radioboeken.eu

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: