Is daar iemand? Hoe de smartphone ons leven beheerst

Discussie rond het boek van Wouter van Noort

Waarom kunnen we de smartphone maar niet wegleggen en in hoeverre is dat een probleem? Discussie met o.a. NRC-journalist Wouter van Noort en wetenschapper Pepita Hesselberth.

We appen, mailen, googelen en instagrammen de hele dag door. Steeds meer onderzoek toont aan dat overmatig smartphonegebruik slecht is voor onze concentratie, ons gestrest maakt en zelfs ons brein verandert. Sterker nog: ons smartphonegedrag lijkt steeds meer kenmerken te krijgen van een collectieve verslaving. Maken Google en Facebook ons expres verslaafd?

In Is daar iemand? onderzoekt NRC-journalist Wouter van Noort zijn eigen obsessieve smartphonegedrag en hoe dat gedrag zijn leven, werk en relaties beïnvloedt. Hij spreekt psychologen, economen en technologen en bezoekt de machtigste techbedrijven ter wereld om erachter te komen hoe de smartphone ingrijpt in ons persoonlijke leven, maar ook steeds meer een bepalende politieke factor wordt. Een persoonlijke zoektocht naar de manier waarop de smartphone ons leven beheerst en verandert. En naar wat we kunnen doen als die veranderingen ons niet bevallen. Bij deBuren gaat Van Noort in gesprek met o.a. Pepita Hesselberth (Universiteit Leiden) die onderzoek doet naar disconnectivity in the digital age: resoluut offline gaan om weer aansluiting te vinden bij je fysieke en sociale omgeving.

 

€ 5 vvk (€ 3 voor -26/65+) of € 7 add (enkel contant).

Organisatie: deBuren
Media
Filosofie & zingeving

dinsdag 07 november 2017

19:30 - 21:00

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Koop nu je tickets! Basisprijs €5 dinsdag 07 november 2017 19:30 - 21:00