Radioboeken: Hanneke Paauwe & Peter Terrin

De Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen-Nederland (CVN) brengt Nederlanders en Vlamingen op 31 januari samen voor De Grote Ontmoeting. Motto: 'Creativiteit en innovatie. Culturele zuurstof voor de economie'. Discussies, artistieke projecten, interviews en presentaties wisselen elkaar af. De dag wordt afgesloten met een revue van optredens van kunstenaars. Ook op het programma: Radioboeken van Hanneke Paauwe en Peter Terrin.

Hanneke Paauwe debuteerde bij De Arbeiderspers met de verhalenbundel Bijten in het toeval die op de longlist voor De Gouden Uil '99 belandde. Ze trad verschillende keren op tijdens De Nachten en De Nachten on tour. Ze maakte voor Het Groot Beschrijf o.a. een literaire peepshow, schreef voor theatergroep Victoria, Laika, Bronks, Het Paleis en Villanella. Ze stond vanaf 2001 jaarlijks op het Bronksfestival met meerdere voorstellingen, ook zo op Tweetakt en Driemast. Ze ontving de 1000Watt Lichtpuntprijs 2003 voor haar volledige oeuvre.

Peter Terrin (1968) wordt ook wel de meester van het onheilspellende detail genoemd. Hij publiceerde in verscheidene tijdschriften en bundelde deze en andere verhalen in De Code (1998). Zijn romandebuut Kras verscheen in 2001 en werd gevolgd door de romans Blanco (2003) en Vrouwen en kinderen eerst (2004). In 2006 verscheen De bijeneters, een bundeling van zeven intrigerende verhalen. Zijn werk draait rond thema's als beschermingsdrang, rouw, wantrouwen en de verhouding van het individu versus realiteit en fantasie. Hij werd door critici geprezen als een literair buitenbeentje, een onmodieus, klassiek schrijver. Terrin werd meermaals genomineerd voor belangrijke literaire prijzen waaronder de AKO Literatuurprijs. Hij ontving voor De bijeneters de Prijs voor de Letterkunde van de provincie West-Vlaanderen. Peter Terrin schrijft een blog voor Knack.be.

In samenwerking met CVN

Programma De Grote Ontmoeting: www.cvn.be

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: