Audiotour door het Lloyd Hotel

In het kader van de Maand van de Geschiedenis


Met de steun van deBuren en de Culturele Ambassade van het Lloyd Hotel verblijven de radiostudenten van het RITCS uit Brussel een week lang in Amsterdam. Samen met collega’s van de Hogeschool Amsterdam realiseren ze radiodocumentaires.

 

Enkele van deze verhalen zullen doorheen het hotel te beluisteren zijn via een doorschuifsysteem, één verhaal per hotelkamer. De tour eindigt in De Salon bij een radiostuk over de glorieuze historie van de NDSM-werf, een voormalige scheepswerf aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord.

 

Welke documentaires staan op het programma?

 

 

Aan boord van Marthe Crab

 

Amsterdam wordt de laatste jaren letterlijk overspoeld door boten. Als we even tellen, heb je in Amsterdam maar liefst 450 rondvaartboten, 2500 woonboten en 8000 plezierboten. Elk jaar blijven er boten bijkomen. Hoe komt dat? Waarom zoeken Amsterdammers hun geluk zo vaak op het water?

 

 

Après Toi van Lukas De Clerck

 

Mensen met bezit kunnen zich de luxe veroorloven er een verleden op na te houden. Want waar zou ik mijn verleden moeten laten. Je kunt je verleden niet in je zak stoppen. Je hebt een huis nodig om het in op te bergen, schrijft Jean-Paul Sartre in zijn boek Walging. Deze documentaire gaat over dat verleden. Oud geluk en ongeluk dat wordt bezocht, doorzocht, gewikt en gewogen.

 


Wij, NDSM van Anneke Hermans


De oude NDSM-werf vlakbij het Lloyd Hotel kennen we nu als een creatieve broedplaats, maar vroeger was het de thuishaven van een grote scheeps- en machinebouwer. De Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij was de grootste scheepsbouwwerf van Nederland. Er gebeurden zowel op technisch als sociaal vlak grootse dingen, maar gaandeweg sloeg het geluk om en in 1979 ging de werf onherroepelijk dicht. Zesduizend mensen stonden op straat. Dankzij de getuigenissen van Ruud, Leo, Albert, Tinnie, Ruud, Flip, Gijs en Puck kunnen we de werf weer heel even tot leven wekken.

 

 

Annelies van Anne Lindholm

 

Over een tante die plots het geluk vindt in Jezus.

 

Hoe gaan we te werk?

 

15:00 > 15:15 | Na aankomst wordt het publiek in 3 groepen verdeeld en wandelen we naar de eerste hotelkamer.

 

15:15 > 15:55 | Beluisteren van de eerste documentaire en wandelen naar 2e kamer.

 

15:55 > 16:35 | Beluisteren van de tweede documentaire en wandelen naar 3e kamer.

 

16:35 > 17:15 | Beluisteren van de derde documentaire en wandelen naar het Salon om de laatste audiodocumentaire gezamelijk te beluisteren.

 

18:00 | Einde

Organisatie: Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, deBuren, RITCS en Hogeschool van Amsterdam

Dit evenement is
afgelopen!

Dit event maakt deel uit van het thema:

Nieuwe makers

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Reserveren via een mail naar Lloyd Hotel & Culturele Ambassade zondag 29 oktober 2017 15:00 - 18:00