IM

Wie droomt er niet van om op zijn eigen begrafenis aanwezig te zijn? Gastvrouw Anna Luyten vroeg tijdens intieme doch publieke gesprekken aan Nederlandse en Vlaamse bekenden hoe ze na hun dood herdacht willen worden.

IM (In Memoriam) is een meerjarige reeks van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Gastvrouw Anna Luyten polst bij een centrale gast hoe hij of zij herdacht wil worden tijdens een intiem doch publiek gesprek. Wie zijn je naasten? Wat is echt belangrijk in je leven? De middagen monden uit in een gesproken biografie van een interessant mens met een bijzondere levensloop.

We begonnen de reeks in november 2010 met kunstpaus Jan Hoet (†) en organiseerden sindsdien edities in Vrijstaat O. te Oostende met als hoofdgasten J. Bernlef (†), Eric De Kuyper, Viviane De Muynck, Adriaan van Dis, Dick Matena, Joost Prinsen, Paula Semer, Jan Vanriet, Christine Van Broeckhoven, Edwin Rutten (Ome Willem), Dirk Roofthooft, Liesbeth List, Herr Seele, Jeroen Krabbé en Brigitte Kaandorp.

De grafredes werden verzorgd door Stef Van Bellingen, Patrick van Gompel, Henk Hoeks, Wim Jansen, Annemie Van Winckel, Simon Versnel, Kurt Van Eeghem, Jef Lambrecht, René Holdert, Stefan Hertmans, Annemarie Oster, Jan Florizoone, Ko van Geemert, Leontine van den Bos en soms ... door de hoofdgasten zelf.

Herbeleef: IM

Deze reeks is afgelopen, maar u kan de verlopen evenementen herbekijken en herlezen.

Bekijk/lees hier IM