BesteBuren

Van februari 2015 tot februari 2016 zetten we een groot feestjaar van de Lage Landen op, getiteld BesteBuren. Via kleine en grote activiteiten vierden we 20 jaar culturele samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland en tekenden we duurzame toekomstplannen uit.

De Vlaamse en de Nederlandse overheden creëerden een fonds om 100 culturele initiatieven te ondersteunen. Aan het Vlaams-Nederlands Huis deBuren (Brussel) en DutchCulture (Amsterdam) werd gevraagd om dit fonds te beheren en ceremoniemeesters te zijn van het openings- en slotfeest.

 

In de BesteBuren-agenda stonden projecten uit heel Nederland en Vlaanderen. De meest uiteenlopende disciplines beeldende kunst, theater, dans, muziek, community arts, design, erfgoed, literatuur, film, nieuwe media en circus kwamen aan bod. De focus lag op jonge makers en innovatieve werkwijzen. BesteBuren bracht cultuur in de breedste zin van het woord; een programma variërend van klassiek tot cutting edge, van highbrow tot volkscultuur, en alles er tussen in.

 

 

Meer weten? Ga naar www.besteburen.eu!