Prijsvraag: wat zijn de zwaktes van België?

deBuren vraagt u om een SWOT-analyse van België te maken. Wat zijn de sterke en zwakke kanten, waar liggen de kansen of schuilen de bedreigingen? Uitgeverij Lannoo biedt de vijf beste inzenders de hoorcollegereeks Een geschiedenis van het moderne België van Marc Reynebeau aan. In de eerste week bekeken we de sterktes, maar wat zijn de zwaktes?
Nieuws
Door deBuren

deBuren vraagt u om een SWOT-analyse van België te maken. Wat zijn de sterke en zwakke kanten, waar liggen de kansen of schuilen de bedreigingen? Uitgeverij Lannoo biedt de vijf beste inzenders de hoorcollegereeks Een geschiedenis van het moderne België van Marc Reynebeau aan.

Hier bekeken we de sterktes, maar wat zijn de zwaktes van België? Waarin presteert het land slecht? Op welk vlak ligt België achter op andere landen? Reageer via de reageerknop hieronder en maak uw mening kenbaar!

U kunt uw antwoorden via de reageerknop insturen tot en met donderdag 4 november. Vrijdag 5 november krijgen de vijf winnaars, die dus ieder een sterkte, een zwakte, een kans en een bedreiging hebben genoemd, te horen dat ze hebben gewonnen. Ze kunnen hun prijs vervolgens ophalen op 10 november in Flagey, gesigneerd door Marc Reynebeau, die hun bemerkingen verwekt in de avond.

Dit najaar presenteert deBuren, naar aanleiding van het Europees voorzitterschap een tweeluik over de toekomst van (het merk) België: Brand New Belgium en Trots op België et fier de l'être. De eerste avond is inmiddels achter de rug, de tweede avond, met onder andere Marc Eyskens, Béatrice Delvaux en een optreden van Daan, gaat door op 10 november in Flagey. Moderator is steeds Marc Reynebeau.

Vertel het verder: