Radiotalent gezocht!

KORTE GOLF IS EEN JAARLIJKSE WEDSTRIJD VOOR DE MOOISTE RADIO VAN 3 MINUTEN
Oproepen
Korte Golf

DE OPDRACHT

 

Grijp je microfoon, smartphone of taperecorder en maak 3 minuten radio met (1) een geluid van iets dat bruist, (2) een vreemde in het verhaal en (3) een plant in de titel.

 

Denk bij radio niet alleen aan wat door de ether schalt, maar ook aan de sprankelende audioverhalen in podcasts. Een hoorspel, radiodocumentaire, soundscape en alles wat daar tussenin zit kan meedingen naar de hoofdprijs. De hoofdprijs wordt uitgereikt door een professionele jury, de fans kunnen stemmen op de publieksprijs. En de jongste deelnemers (-16) maken kans op Het Korte Golfje.

"Jong, oud, beginneling of ervaren rot; iedereen kan deelnemen."

Je maakt kans op cheques voor opname-apparatuur, en de winnaar krijgt ook een persoonlijke Skype-sessie met de geweldige Londense producer Eleanor McDowall (onder meer van het bekroonde radioverhalen programma Short Cuts op BBC Radio 4)

 

 

STUUR JE INZENDING IN WAV-FORMAAT NAAR WEDSTRIJD@KORTEGOLF.EU
DEADLINE 1 NOVEMBER 2017 23:59

 

Opgelet! Maak gebruik van rechtenvrije muziek. Dan kunnen we jouw stuk op op het internet en de radio laten horen. Op www.freemusicarchive.org is heel wat te vinden.

 

 

 

IRL / ONLINE / ON AIR

 

De beste inzendingen zijn op zondag 17 december 2017 te horen tijdens een luisternamiddag in Amsterdam in de Brakke Grond. De presentatie is in handen van Katharina Smets en Tjitske Mussche.

 

En er is meer. Wanneer je een stuk inzendt maken de organisatoren van Korte Golf het online en on air beschikbaar. Zo is je stuk samen met de andere inzendingen te horen op de website van Korte Golf, het Vlaams Cultuurhuis Brakke Grond en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Kom je in de shortlist van vijf terecht, dan wordt je stuk gespeeld op Radio 1 België en op NPO Radio 1 Nederland. Ook vrije en locale radio's zenden graag korte golven uit.

 

 

DE JURY

 

De deskundige jury, die de inzendingen anoniem onder oren krijgt, kiest de beste Korte Golven als genomineerden voor de Korte Golf juryprijs 2017. Wie gaat die Korte Golf prijs eigenlijk uitreiken? De jury van dit jaar bestaat uit Randy Vermeulen - redacteur VPRO Podcasts en VPRO Dorst, journalist en culinair recensent Hiske Versprille en radiomaakster en -docent Eva Moeraert die er al twee keer met de prijs vandoor ging!

 

 

Organisatie: Grenzeloos Geluid (NL), In The Dark (BE), deBuren en de Brakke Grond

 

 BELUISTER VORIGE EDITIES:

 

Vertel het verder: