Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Vlaamse auteurs CELA geselecteerd

Passa Porta en deBuren selecteerden Aya Sabi, Hannah Roels en Vincent Van Meenen voor het vierjarige talentontwikkelingstraject CELA. De namen van de Nederlandstalige vertalers binnen het CELA-traject worden later bekendgemaakt.
Door deBuren op 28 okt 2019
Nieuws
Literatuur & taal
CELA

CELA (Connecting Emerging Literary Artists) is een vierjarig talentontwikkelingstraject waarbinnen dertig prozaschrijvers en tachtig vertalers uit tien Europese landen de kans krijgen om te werken aan hun (internationale) netwerk en aan het ontwikkelen van hun vaardigheden op papier en op het podium. Na een open oproep en een juryprocedure werden volgende Vlaamse auteurs geselecteerd:

 

 

 

© Annemiek Mommers

Aya Sabi

Aya Sabi debuteerde in 2017 met de verhalenbundel Verkruimeld Land die genomineerd werd voor de OPZIJ literatuurprijs en de LangZullenWeLezen-trofee. In de tussentijd schreef ze columns voor verschillende media en werkte ze aan een aantal journalistieke stukken, ook staat ze graag op het podium. In 2018 ging zij met deBuren mee op schrijfresidentie. Ze werkt nu aan een roman die in 2020 bij Das Mag zal verschijnen. 

© Kristof Vadino

Hannah Roels 

Hannah Roels studeerde Romaanse talen en Literatuurwetenschap. Ze gaf een paar jaar Franse les aan migranten en volgde het schrijfatelier van Els Moors. In 2017 verscheen haar debuutroman Het Portret bij Prometheus. Korte verhalen van haar werden gepubliceerd in De Gids en DW B.

© Hiemstra Pavon

Vincent Van Meenen

Vincent Van Meenen is schrijver en theatermaker. In 2014 studeerde hij af aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Daarna maakte hij twee jaar theater met vluchtelingen in Athene. In 2012 won hij WriteNow! en in 2016 verscheen bij Nijgh & Van Ditmar zijn debuutroman Licht en geluid die in 2017 werd opgevolgd door Tuin. September 2019 verscheen We houden zo van Anthi, een non-fictiewerk over de liefde en Athene. Hij doctoreert in het surrealisme aan ARIA (Universiteit Antwerpen) en is docent bij AARS.

Gedurende de eerste twee jaar van CELA zullen zij aan de hand van masterclasses en (internationale) residenties werken aan hun handelingsrepertoire, vaardigheden en netwerk. In de twee volgende jaren staan internationale promotie en carrièreontwikkeling centraal. Houd ons magazine in de gaten om op de hoogte te blijven van hun wedervaren.

 

Bij het juryproces waren betrokken: Simone Atangana Bekono, Willem Bongers-Dek, Anissa Boujdaini, Ilke Froyen, Marianne Hommersom, Aline Lapeire en Alyssa Saro.

Vertel het verder: