Hooray for the Essay! Essaywedstrijd voor jongeren tussen 18 en 30 jaar

Datum 20 september 2019

Heb je een uitgesproken mening, een vlijmscherpe pen en deel je je hersenspinsels graag met het grote publiek? Doe mee met de essaywedstrijd Hooray for the Essay! De winnaar gaat naar huis met bakken roem en 500 euro. Het winnende essay wordt bovendien gepubliceerd in Filosofie Magazine!

Wat ben jij bereid los te laten om goed te kunnen samenleven in een levensbeschouwelijk superdiverse maatschappij?En wat ben jij bereid toe te voegen om goed te kunnen samenleven in een levensbeschouwelijk superdiverse maatschappij?

 

THEMA

Er zijn doemdenkers, domdenkers en omdenkers. Omdenkers hebben we nodig: denkers die de wereld verwonderd in vraag stellen, heilige huisjes afbreken en vastgeroeste denkpatronen in vraag stellen en op die manier de wereld herdenken. We hebben denkers nodig die zichzelf op het spel durven zetten. We leven in een levensbeschouwelijk superdiverse maatschappij, als we daarin goed willen samenleven, hebben we nood aan nieuwe recepten.

 

DEELNEMEN

Ten laatste op 17 november 2019 verwachten we jouw essay.

 

Mail je tekst van maximaal 2000 woorden naar lieselotte.vaneeckhaute@vub.be en nora@deburen.eu. De jury, die bestaat uit Jean Paul Van BendegemAnnemarie van Stee, Pilar en deBuren selecteert een top drie. De uiteindelijke winnaar maken we bekend op 12 december 2019 in Pilar.