Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Nieuwe leesclubs deBuren Boekt

Leesclub en intieme auteursontmoeting tegelijkertijd. Met Manon Uphoff, Eben Venter, Rebekka de Wit en Fikry El Azzouzi.
Door deBuren op 14 jun 2019
Nieuws
Literatuur & taal
deBuren Boekt

deBuren gaat met een groepje lezers aan de slag met het meest recente werk van deze auteurs.

We keren het boek binnenstebuiten, ontwaren de leidende thema’s en bespreken de motieven van de personages. De live ontmoeting met de schrijver van het boek is de spreekwoordelijke kers op de taart. Een buitenbeentje dit najaar is de leesclub met Eben Venter die plaatsvindt voorafgaand aan de Avond van de Afrikaanse roman. We lezen die namiddag in het Afrikaans, baie gesellig!


Tickets: 25 euro basisprijs (verzending boek, hapje & drankje bij auteursontmoeting) | 5 euro indien je het boek al in huis hebt. Voor de roman van Eben Venter is dit niet mogelijk, dit boek is wel als e-book verkrijgbaar.

MEER OVER DE LEESCLUBS 

1. Vallen is als vliegen van Manon Uphoff 

 

Vallen is als vliegen begint wanneer de zestien jaar oudere zus van de ik-verteller uitgehongerd en uitgedroogd van de trap valt en sterft. Als een aanklager en chroniqueur tekent Manon Uphoff dat verleden op in een in de werkelijkheid gewortelde roman.

 

‘Zonder te weten waarin je verstrikt raakt, word je ook als lezer van de roman verleid door de precieuze zinnen en aantrekkelijke beschrijvingen.’ – NRC

 

 

2. Groen soos die hemel daarbo van Eben Venter

 

Eben Venter schreef zeven veelgeprezen romans, twee verhalenbundels en een verzameling columns. Verwerking van het verleden, de migrantenervaring, homoseksualiteit en milieubehoud zijn belangrijke thema’s in zijn werk. We lezen zijn meest recente boek, Groen soos die hemel daarbo (2018) onder de deskundige leiding van Martina Vitackova. 

 

 

3. Afhankelijkheidsverklaring van Rebekka de Wit 

 

Op haar eigen familiefeestjes en buurtbarbecues probeert Rebekka de Wit als een antropoloog te doorgronden waarom iedereen van zijn doodsangsten uitdagingen probeert te maken, waarom afhankelijkheid als falen wordt gezien en waarom mensen die graag te boek staan als no nonsense doorgaans veel nonsens uitkramen.

 

‘Rebekka de Wit weet luikjes in je hoofd te openen met haar krasse, filosoferende schrijfstijl à la Socrates’ - TZUM

 

 

4. De beloning van Fikry El Azzouzi 

 

Zakaria, ook gekend als Remspoor, Abu Batman, Jihaad en lief klein konijntje, leerde van zijn moeder dat goede manieren essentieel zijn om te slagen in het leven. Maar daar trekt het leven zich niets van aan. Het woord ‘toekomst' klinkt net zo hol als de binnenkant van zijn hersenpan. Totdat Zakaria Tupac Shakur ontmoet …

 

Vertel het verder: