Vacature literair programma- en projectmedewerker deBuren

We zoeken een enthousiaste, gemotiveerde organisator met kennis van zaken die een literair programma van a tot z kan vormgeven.
Door deBuren op 11 feb 2019
Oproep
Cultuurbeleid
Literatuur
Dean Bowen tijdens een Literaire Lunch © deBuren

We zoeken een enthousiaste, gemotiveerde organisator met kennis van zaken die een literair programma van a tot z kan vormgeven.

Wat verwachten we van jou?

 

 

We zoeken een enthousiaste, gemotiveerde organisator met kennis van zaken die een literair programma van a tot z kan vormgeven. Van het bedenken van originele literaire lunches en avondprogramma’s en het contacteren van schrijvers, moderatoren en muzikanten daarvoor tot en met het boeken van hotelkamers en treintickets.

 

Concreet verwachten we dat je in samenspraak met de huidige literaire programmamaker vanaf dit voorjaar de programmering op je neemt. Deels betreft dit de opvolging van projecten en engagementen die al lopen, deels verwachten we dat je zelf nieuwe initiatieven ontplooit voor dit najaar en de komende seizoenen.

 

Essentieel daarvoor is kennis van de Nederlandstalige literatuur en het literaire veld in de hele Lage Landen.

 

Daarnaast kun je structureel ingeschakeld worden voor literaire producties en occasioneel voor gevarieerde andere programma-opdrachten en projecten.

 

We pinnen ons niet vast op specifieke diploma’s, maar ofwel kun je een relevant diploma hoger onderwijs voorleggen ofwel heb je verworven competenties die daarmee gelijkgeschakeld kunnen worden. Hoe dan ook is een grote interesse in en kennis van het brede culturele en maatschappelijke veld een voorwaarde om de job naar behoren uit te voeren.


Je rapporteert aan de algemeen directeur en de adjunct-directeur. Je bent gemotiveerd, creatief, flexibel (zowel naar taakopdracht als werkuren) en respecteert deadlines. Je denkt in oplossingen en bent positief ingesteld.

 

Bekijk hier het literaire programma 2018 van deBuren.

 

 

 

Wat bieden wij jou?

 

 

Wij bieden je een aantrekkelijke job in een omgeving die doordrongen is van alles wat met cultuur in Vlaanderen en Nederland te maken heeft.

 

Ons team is dynamisch, gemotiveerd, open en nieuwsgierig, met een vinger aan de pols voor elk maatschappelijk relevant onderwerp. Wij houden van overleg en samenwerken maar nemen ook individueel onze volle verantwoordelijkheid op.

 

We  gaan uit van een voltijdse tewerkstelling, maar ook 4/5 is bespreekbaar. Je contract van onbepaalde duur gaat gepaard met een competitief salaris, gebaseerd op de barema’s en gebruikelijke afspraken in de culturele sector. We houden daarbij rekening met je ervaring. Bovendien vergoeden we woon-werkverkeer binnen België en bieden we maaltijdcheques, een groepsverzekering (pensioenspaarregeling naar Belgisch recht) en een hospitalisatieverzekering aan.

 

Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren is gelegen in hartje Brussel, op 5 minuten stappen van het Centraal Station.

 

 

deBuren is een open huis. Wij weerspiegelen graag de diverse en veranderende maatschappij waarin we leven. Daarom moedigen we kandidaten met een diverse culturele achtergrond, mindervaliden en zowel jonge als oudere kandidaten aan om te solliciteren.

 

 

 

Over deBuren

 

 

Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren bevordert de culturele en maatschappelijke samenwerking en uitwisseling tussen Vlaanderen en Nederland door te presenteren, te produceren, te inspireren en te verbinden. Speerpunten van deBuren zijn Vlaams-Nederlandse samenwerking, talentontwikkeling en diversiteit.

 

Als huis van cultuur en debat bieden wij een uitgebreid programma aan met jaarlijks 150 publieksactiviteiten en diverse culturele producties en projecten. deBuren bestrijkt vele genres en is actief in het eigen huis te Brussel, in de rest van Vlaanderen, in Nederland en in derde landen.

 

 

Weet je graag meer? Of solliciteer je meteen?

 

Contacteer dan directeur Wim Vanseveren via wim@deburen.eu. Neem zeker ook een kijkje op onze website www.deburen.eu

 

Bezorg uiterlijk voor woensdag 6 maart, 08:00 aan Wim Vanseveren via wim@deburen.eu: 

 

  1. een vlot geschreven motivatiebrief.
  2. je cv.
  3. een concreet uitvoerbaar plan voor een literaire activiteit die jij in het najaar voor deBuren zou willen organiseren.

 

Elke bijlage is maximaal 1 A4.

 

 

Op basis van de ingezonden dossiers wordt een deel van de kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in de tweede helft van maart.

 

 

 

Bij elke vacature moeten we kandidaten weigeren die slechts enkele minuten te laat indienen. We raden inleveren vlak voor de deadline derhalve af.

 

Vertel het verder: