Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

We zijn de laatsten in de wasserette | Winnaar Rode Oor 2018

Tijdens een simultane finale op 28 maart in Brussel en Amsterdam werd het verhaal van Luz Berge door het publiek gekozen als winnaar van Het Rode Oor 2018. Dit winnende erotische verhaal las je eerder al op Charlie Magazine, nu staat het ook bij deBuren online als podcast!
Door deBuren op 13 aug 2018
Podcast
Literatuur & taal
Het Rode Oor

Het Rode Oor is de literaire erotische schrijfwedstrijd van deBuren, een jaarlijkse zoektocht naar de mooiste erotische kortverhalen om naar te luisteren.

Beluister hier het winnende verhaal Wij zijn de laatsten in de wasserette

 

 

 

 

De jury:

 

"De schrijver buit de locatie slim uit: een stille wasserette op een zwoele zomerdag. Een warme bedoening op een klinische plek die normaal bedoeld is voor efficiëntie, verveling en properheid. De natte was tolt rond en rond en natuurlijk gaat de wasmachine ook nog centrifugeren. Alle zintuigen mogen meedoen. Vochtige handen, de geur van wasverzachter…De schrijver had zelfs nog woorden over. Zo kernachtig was je hoofdpersonage en je verhaal."

 

 

Luz Berge is 21 jaar, ze komt uit Amsterdam en studeert op dit moment in Berlijn. Ze tekent en schrijft soms brieven. Ze zou heel graag leren om haar dromen beter te onthouden. Ze wordt gelukkig van fietsen en haar eerste woord was “appel”. Graag praat ze over dingen die ze eigenlijk niet snapt.

 

Ze won met haar tekst Het Rode Oor (ontwerp van Steve Michiels), een geldprijs van 250 euro en een publicatie in Charlie Magazine.

Het Rode Oor & Yes, Please!

Samen met Lucas De Man en zijn Stichting Nieuwe Helden gaat deBuren met tal van partners in Nederland en Vlaanderen in 2018, 2019 en 2020 op zoek naar erotische fantasieën. Het erotische project Yes, Please! omvat de jaarlijkse literaire erotische schrijfwedstrijd Het Rode Oor, podcasts, publicaties, liveshows en als slotstuk een erotische geluidsinstallatie waar alle elementen samenkomen.

Meer over Yes, Please! lees je hier

Organisatie: deBuren en Stichting Nieuwe Helden in samenwerking met De Nieuwe Liefde, Beursschouwburg, Verkadefabriek, Charlie magazine en Broadly (het vrouwenplatform van Vice).
Vertel het verder: