Schrijf een statement over het onbehagen van de vrouw vandaag

Waar liggen de pijnpunten en op welke manier kunnen we toewerken naar een meer gendergelijke samenleving? Kruip in je pen!
Oproepen
Who´s afraid of the F-word?
Door deBuren
© Shamisa Debroey

'Mannen hebben het heerlijk, vrouwen hebben het rot'.

Met deze legendarische zin openende Joke Smit (1933 – 1981) haar roemruchte artikel Het onbehagen van de vrouw 50 jaar geleden. Het bleek het startsein voor de tweede feministische golf. In haar artikel pleitte Smit voor het doorbreken van genderstereotyperingen, gelijke verdeling van het huishouden, het recht op abortus, een kortere werkweek en gelijke lonen voor mannen en vrouwen.

 

 

Oproep

 

deBuren, Furia en RoSa organiseren op 9 oktober een avond over Joke Smits roemruchte artikel Het onbehagen van de vrouw, over de impact toen en de blijvende relevantie nu: een gesprek en statements over het onbehagen van de vrouw vandaag. Maar de stem van het publiek mag uiteraard niet ontbreken!

 

Waar liggen de pijnpunten en op welke manier kunnen we toewerken naar een meer gendergelijke samenleving? Schrijf een statement over het onbehagen van de vrouw vandaag!

 

 

Wil je meedoen?

 

Stuur je tekst (max 500 woorden) vóór 25 september (09:00) naar debbie@deburen.eu. We maken een bundeling en één van de inzendingen zal als zesde statement worden voorgedragen.

 

 

 

Een avond die je niet wil missen!

Het onbehagen van de vrouw

DI 09 OKTOBER

19:30 > 21:00


Met o.a. Marja Vuijsje, Anaïs van Ertvelde, Olave Nduwanje, Samira Saleh, Marieke Kindt, Shamisa Debroey en Bieke Purnelle.

 

Meer informatie, of reserveer alvast je gratis ticket!

Extraatje

Wie was Joke Smit? Linda van der Pol zocht het uit.

Wij gaan naar Parijs en nemen mee: Linda van der Pol. 'Verhoud je vanuit het heden tot een van de fenomenen die de jaren '60 karakteriseren': dat was de opdracht voor de kandidaat-schrijfresidenten 2018.

 

Beluister de mini-podcast

Deze oproep wordt mee aangekondigd door Creatief Schrijven, Schrijven Online en Schrijverspunt.

Organisatie: deBuren, Furia en RoSa.
Vertel het verder: