Dit zijn de namen

De nieuwe lichting Parijsresidenten is gekend. Ontdek welke 18 talenten deze zomer twee weken met ons in het prachtige huis van de stichting Biermans-LapĂ´tre zullen resideren.
Nieuws
Schrijfresidentie Parijs
Door Ellen Van Tichelt

Voor de zevende keer al reist deBuren deze zomer met een schare jong schrijftalent uit de Lage Landen naar Parijs. Twee weken lang zal het prachtige huis van de stichting Biermans-Lapôtre de uitvalsbasis vormen voor deze schrijvers, dichters, journalisten, essayisten en woordkunstenaars om de grootstad te ontdekken en aan nieuw materiaal te werken. De deelnemers leren over de grenzen heen elkaars werk kennen en gaan in gesprek met prominente figuren uit het literaire veld en het medialandschap.

Dat de residentieplekjes gegeerd zijn, bewezen de 230 inzendingen.

 

Dit jaar gaan mee:

 

Anke Verschueren, Aya Sabi, Dewi de Nijs Bik, Gena Kagermanov, Imane Kostet, Joost Oomen, Kaya Erdinç, Linda van der Pol, Max Urai, Naomi Jacobs, Selma Franssen, Simone Atangana Bekono, Thijs Joores, Uschi Cop, Vicky Francken, Willem Pije,
Yelena Schmitz, Younes van den Broeck

 

Bij het juryproces waren dit jaar betrokken: Willem Bongers-Dek, Dean Bowen, Warda El-Kaddouri, Yannick Geens, Marianne Hommersom, Melat G. Nigussie, Frank Tazelaar en Wim Vanseveren.

 

Naast de residentie in Parijs, biedt deBuren de talenten op verschillende momenten de kans om hun werk op een podium te presenteren.

 

Op de planning:

Binnenkort nemen we uitgebreid de gelegenheid om de 18 talenten aan je voor te stellen. Ontdek hier de weelde aan jong talent dat ons de voorbijgaande jaren vergezelde en de teksten die ze in Parijs hebben geschreven.

Vertel het verder: