Wat hebben de jaren zestig voor jou betekend?

Laat ons weten welke herinneringen de jaren zestig bij jou oproepen en win een exemplaar van 'De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis'
Oproepen
De erfenis van de jaren 60


Als cultuur- en debathuis denkt deBuren dit voorjaar luidop na over de erfenis van de jaren zestig. Aanleiding hiervoor is Geert Buelens' magnum opus De jaren 60. Een cultuurgeschiedenis

De Standaard der Letteren omschreef het boek als 'een geestverruimende ervaring' die verder gaat dan de clichés die de jaren zestig oproepen.

 

Die 'geestverruimende' lijn trekken we door in onze programmatie de komende maanden. Volg onze website voor een actueel overzicht van de activiteiten en lezingen, films en documentaires, die we programmeren in eigen huis en elders, over belangrijke onderwerpen als burgerrechten, feminisme en migratie. We vergelijken toen met nu en maken de balans op.

 

Wij zijn benieuwd naar wat de jaren zestig voor jou hebben betekend!

 

Stond je mee op de barricaden tijdens een van de vele momenten van protest? Roepen de jaren zestig eerder herinnerigen op aan tijden van peace, love en happiness? Of ken je de jaren zestig vooral uit de verhalen van je ouders en/of grootouders? 


Laat het ons weten via een mailtje aan info@deburen.eu of deel het met ons op sociale media met #dejarenzestig.

 

Wekelijks pikt deBuren er een originele reactie uit die we uitlichten in ons magazine en belonen met een exemplaar van de vuistdikke cultuurgeschiedenis van Geert Buelens.

Vertel het verder: