Schrijfresidentie Parijs 2016

The origin of spaces | een visual poem

door Anneleen Van Offel

Datum 18 april 2017

'We zijn vertrokken met alles wat we hadden: alleen god zijn we vergeten.' Anneleen Van Offel ging in de zomer van 2016 met deBuren naar Parijs. Een bezoek aan de Galerie de l'évolution inspireerde haar tot The Origin of Spaces, een visual poem. Anneleen schreef de tekst, de beelden werden gemaakt door visueel collectief tBEDRIJF.

Tijdens Mais oui, Paris! in de Brakke Grond vertelde Anneleen meer over The Origin of Spaces. Beluister het podcastfragment hieronder.

The origin of spaces werd gepubliceerd op Hard//hoofd (02.02.2017).

© Marianne Hommersom

Anneleen Van Offel (1991) schrijft met woorden en geluid, in tekst en radioverhalen. Ze behaalde haar master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2019 werkt ze in de Talent Pool van Uitgeverij Lebowski aan haar debuutroman, die zich afspeelt in Israël. Over de ontmoetingen die leidden tot dit boek, schreef ze in 2015-2016 columns voor deBuren. Ze publiceerde verhalen en poëzie in o.a. de Revisor, Kluger Hans, De Optimist en op Hard//hoofd. Daarnaast is ze bezieler van Instagrannies (@_instagrannies), een initiatief van Bond zonder Naam op Instagram waarvoor ze in gesprek gaat met ouderen over hun levenswijsheid. Sinds 2018 maakt ze deel uit van de redactie van Deus Ex Machina en is ze stalmeester van De Sprekende Ezels in Gent.

Meer over de Schrijfresidentie?

Ontdek wie mee ging naar Parijs, lees al hun bijdragen en kom te weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat via de reportages.

Alles bekijken