OPROEP | In welke kledij voel jij je vrij?

Midden jaren zestig stond de minirok voor de bevrijding van de vrouw. Hoe zit dat een halve eeuw later? In welke kledij voel jij je vrij?
Lees/luister/kijk
Door deBuren

Midden jaren zestig stond de minirok voor de bevrijding van de vrouw. Hoe zit dat een halve eeuw later? In welke kledij voel jij je vrij?

Oproep | In welke kledij voel jij je vrij?

Die favoriete pyjama, de trui die je oma je gaf, dat flirterige jurkje, je boyfriend jeans, je kreukvrije pak, kleurige hoofddoek, felle lipstick of afgedragen gympen? deBuren verzamelt foto’s en verhalen die tonen in welke kleren we ons vandaag goed voelen.


Stuur ons een selfie en een korte toelichting waarin je toont in welke kledij jij je goed voelt. Wij verwerken alles tot een online expo. 

 

 

Made in Europe | De vrije vrouw: de minirok

DI 28.02.17 | 19:30 | deBuren, Brussel

In het kader van de reeks Made in Europe (i.s.m. VPRO en Canvas), vraagt de Buren aan zes vrouwen wat voor hen 'de minirok van 2017' is: wat is vandaag de dag bevrijdend, subversief of net onderdrukkend?

 


Hoe bevrijdend is de minirok vandaag de dag? Drukt een vrouw daarmee haar identiteit en vrijheid uit, terwijl bijvoorbeeld de hoofddoek zou staan voor beknotting? Welke rol speelt de mode-industrie in het zelfbeeld en de lichamelijkheid van vrouwen? Wie draagt wat (niet) en waarom, en wie heeft het recht andere mensen daar iets over op te leggen?

Meer weten en een zitje!

 

 


 

Vertel het verder: