Kennisknooppunt | Ontmoeting en kennisuitwisseling tussen cultuur- en mediaprofessionals uit Vlaanderen en Nederland

Datum 14 juli 2016

Een nieuwe werking schiet dit najaar uit de startblokken. Samen met verschillende partners organiseren we ontmoetingen en overlegmomenten voor professionals waarin we dieper ingaan op vragen over cultuur, maatschappij en media in Vlaanderen en Nederland.

Ontmoeting en kennisuitwisseling tussen cultuur- en mediaprofessionals uit Vlaanderen en Nederland

 

Een nieuwe werking schiet dit najaar uit de startblokken: Kennisknooppunt deBuren. Samen met partners uit Vlaanderen en Nederland organiseren we ontmoetingen en overlegmomenten om dieper in te gaan op prangende vragen over cultuur, maatschappij en media in Vlaanderen en Nederland. We richten ons in de eerste plaats op professionals, maar brengen er achteraf uitvoerig verslag van uit. Wanneer het aangewezen is, leveren we zelfs doortimmerde beleidsaanbevelingen af.

Een overzicht van de concrete plannen op korte termijn:

Dag van de programmatorvrijdag 02.09.2016 | 14:00 > 17:00

Op 2 september organiseren Kunstenpunt, Het Theaterfestival en Kennisknooppunt deBuren de Dag van de programmator: een trefdag voor de theatersector in de Lage Landen met als thema 'de Vlaams-Nederlandse uitwisseling in de podiumkunsten'. Kunstenpunt en DutchCulture presenteren verhelderend cijfermateriaal over de samenwerking op het vlak van productie en presentatie. Getuigenissen van programmatoren werpen een licht op de artistieke dynamiek aan weerszijden van de landsgrens. Collega's uit Noord en Zuid bespreken nieuwe manieren om producties een breder bereik te geven. In werkgroepen worden verschillende deelthema's belicht, waaronder de toekomstplannen van de Brakke Grond en deBuren voor onderlinge samenwerking en de ondersteuning van podiumtalent.

 

SCHRIJF JE IN!

 

deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen. Organisatie: Het Theaterfestival Vlaanderen, Kunstenpunt en deBuren i.s.m. DutchCulture, de Brakke Grond en Fonds Podiumkunsten Nederland.

 

Ontmoetingsdag voor de Vlaamse en Nederlandse pop-, rock- en geluidskunstensectorvrijdag 11.11.2016 | 15:00 > 19:00(met aansluitend avondprogramma tot ‘s nachts)

 

Op 11 november organiseren Kennisknooppunt deBuren, Gonzo (circus) en November Music een ontmoetingsdag voor de Vlaamse en Nederlandse pop-, rock- en geluidskunstensector. We gaan in op thema's als mobiliteit van muzikanten, de aanpak van low-to-no-budget promo, en meer. Aansluitend is er de vernissage van een geluidskunsttentoonstelling in het Kruithuis, gecureerd door Matteo Marangoni (IT/NL) van iii, én de clubavond ‘Plug': de nieuwste elektronische beats afgewisseld met performances van o.a. Pierre Bastien (FR) en Jo Caimo (BE). Meer info volgt.

Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, 's-Hertogenbosch. Organisatie: Gonzo (circus), deBuren en November Music i.s.m. Verkadefabriek.

 

 

En verder ...

Op dit moment werken we aan een traject rond de optimalisering van het bestuur in culturele organisaties in Vlaanderen en Nederland, laten we jong schrijftalent de underground kunst- en muziekscènes in Vlaamse en Nederlandse steden in kaart brengen (in samenwerking met Gonzo (circus)), en spelen we meer algemeen in op verschillende kwesties van maatschappelijke aard die de lage landen in de ban houden. Over dat alles en meer berichten we uitgebreid in de loop van het najaar.