Afke Vermeer wint Speech Battle III

Op zaterdag 12 december organiseerden we alweer de derde editie van de Speech Battle, deze keer tijdens de Rotterdamse Debatnacht en in samenwerking met debatcentrum Arminius. Nadat de speeches waren voorgedragen mocht het publiek stemmen voor de beste speech en bleek dat de Rotterdamse Afke Vermeer de juiste snaar had weten te raken: zij werd uitgeroepen tot winnaar van deze Speech Battle.
Door deBuren op 17 dec 2015
Nieuws
Politiek & samenleving

Op zaterdag 12 december organiseerden we alweer de derde editie van de Speech Battle, deze keer tijdens de Rotterdamse Debatnacht en in samenwerking met debatcentrum Arminius. Onder leiding van Wouke van Scherrenburg, de legendarische parlementaire verslaggever van de NOS, gingen juryleden/speechwriters Vincent Stuer en Renée Broekmeulen eerst in gesprek over de 'do's en don'ts' van de politieke speech. Daarna kroop acteur Walter Bart van de Vlaams-Nederlandse acteursgroep Wunderbaum in de huid van de nieuwe Eurocommissaris voor Vluchtelingenbeleid om de drie speeches voor te lezen. Er werd uiteraard niet bij vermeld wie welke speech had geschreven.

Het publiek speelde tijdelijk de rol van een groep vluchtelingen die aan de poort van fort Europa klopt. Nadat de speeches waren voorgedragen mocht de zaal stemmen voor de beste speech en bleek dat de Rotterdamse Afke Vermeer de juiste snaar had weten te raken: zij werd uitgeroepen tot winnaar van deze Speech Battle en nam onder een daverend applaus een mooi Hollands boeket en de hoofdprijs van 250 euro in ontvangst. De twee andere finalisten waren Peter Van Rompaey en Nadya De Beule, beiden overgekomen uit Brussel. 

Lees

>> Afke Vermeer
>> Peter Van Rompaey
>> Nadya De Beule

Luister

Vertel het verder: