Grootse Sinterklaasconferentie

Datum 9 december 2015

In Nederland laait het Pietendebat dezer dagen weer hoog op en ook in Vlaanderen voelt men zich ongemakkelijk bij die Zwarte Pietenkwestie. deBuren zet daarom in het voorjaar een Sinterklaasconferentie op. Wim Vanseveren, directeur van deBuren en in een vorig leven producer van de tv-reeks Dag Sinterklaas (VRT), vindt dat tradities kunnen evolueren.

In Nederland laaide het Pietendebat de afgelopen dagen hoog op en ook in Vlaanderen voelt men zich er wat ongemakkelijk bij. deBuren zet daarom in het voorjaar een Sinterklaasconferentie op. 'Door tradities moet je af en toe de bezem halen,' vindt Wim Vanseveren, directeur van deBuren en in een vorig leven producer van de tv-reeks Dag Sinterklaas (VRT). Lees hier het volledige opiniestuk van Wim Vanseveren

 

Sinterklaasconferentie

deBuren zet in het voorjaar van 2016 een grootse Sinterklaasconferentie op, waarin we op zoek gaan naar vaardige compromissen, een leefbare Vlaams-Nederlandse consensus.

We brengen Vlaamse en Nederlandse ervaringsdeskundigen, belangengroepen, erfgoedexperten, kunstenaars, pedagogen, ouders en kinderen, academici en kleuteronderwijzers samen, en laten hen los op dit aspect van het culturele erfgoed van de Lage Landen. De conferentie wil concrete conclusies trekken wat de naam en het profiel van Piet betreft en voorstellen formuleren over de manier waarop we hem in beeld brengen op de televisie, in liedjes, boeken en in commerciële campagnes.

Benieuwd?

De Sinterklaasconferentie zal plaats vinden in Nederland en wordt voorbereid in Brussel. Wie graag meedenkt over het thema, kan dat laten weten via wim@deburen.eu.