Het beste boek wordt bekendgemaakt!

Datum 10 november 2015

Wat zijn de tien beste boeken van de afgelopen 25 jaar? Samen met Radio 1, Knack en KANTL zochten we het uit. Morgen weten we wie volgens jullie het eeuwige lezen verdient en nodigen we Kader Abdolah, Saskia De Coster, Stefan Hertmans, Tom Lanoye en Dimitri Verhulst uit voor een goed gesprek. Stel op 11.11 om 11 uur af op Radio 1!

Wat zijn de tien beste boeken van de afgelopen 25 jaar? Samen met Radio 1, Knack en KANTL zochten we het uit. We stelden een lijst samen van 100 titels en legden die aan je voor. Met een grootscheepse campagne verzamelden we jullie favorieten. Radio 1 gaf boekenwurmen twee weken lang het woord, Knack ronselde gouden leestips bij de redactie en deBuren nodigde 10 Vlaamse en Nederlandse schrijvers uit om te praten over hun favoriete boek. Zo schreef Annelies Verbeke voor de gelegenheid een ode aan Menno WigmanWelke boeken werden naar de onsterfelijkheid gestemd?

De slotshow

Op 11 november worden de stemmen geteld en de beste boeken bekendgemaakt! Radio 1 trekt die dag naar de Boekenbeurs voor een live-uitzending en nodigt het kruim van de Nederlandstalige auteurs uit voor een goed gesprek. Gastvrouw Friedl' Lesage praat met schrijvers Kader Abdolah, Saskia De Coster, Stefan Hertmans, Tom Lanoye en Dimitri Verhulst. Wim Vanseveren, directeur van Vlaams-Nederlands Huis deBuren, en adjunct-directeur Willem Bongers-Dek schuiven aan achter de microfoon en ook Vlaams minister Sven Gatz tekent present. 

En er is ook muziek: Roosbeef, Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal), Jan De Smet, Kris De Bruyne en Jo Jacobs (De Held) bezingen hun beste boek. De live-band staat onder leiding van Patrick Riguelle en Axl Peleman.

Stel op 11.11.15 om 11:00 af op Radio 1 en kom als eerste te weten welke tien boeken het eeuwige lezen verdienen!

Stem, nu het nog kan!

Zie je Connie Palmen liever op één dan Jeroen Brouwers? Verdient Leonard Nolens een kroon? Of vind je Miriam van Hee beter? Of stem Hafid Bouazza naar de top! Stemmen kan nog tot en met 10 november middernacht!

De schatkamer van Ons Erfdeel

Overdonderd door de lijst met 100 titels? Je zou voor minder. Ons Erfdeel verzamelde een schat aan achtergrondinformatie. Van bijna elk boek kun je een bespreking lezen. Een vette kluif voor wie deze winter lezend door wil komen.