Een mooi afscheid, een warm welkom (en voor u een boek!)

Datum 2 september 2015

Afgelopen weekend zwaaiden we Dorian van der Brempt uit als directeur en fluisterden hem goede raad toe. Hier zetten we de mooiste momenten van zijn feest op een rijtje en geven we 10 exemplaren weg van Risicovreugde, met brieven van Jan Raes, Chantal Pattyn, Saskia de Coster, Adriaan van Dis en vele anderen. Wim Vanseveren neemt nu het roer over. Drie hoera'tjes voor de kapitein en hijs de zeilen!

Dorian van der Brempt bij zijn afscheid

'Ik heb de laatste dagen slecht geslapen, ik kan niet goed slapen. Dat is een van de voornemens vanaf morgen: leren slapen. Afscheid nemen doet pijn maar het is ook een mooi gevoel.' (Dorian van der Brempt)

In zijn afscheidswoord blikt Dorian van der Brempt terug op zijn bijzondere carrière en roept hij de privésector op meer te investeren in cultuur. Lees meer

 

Dorian van der Brempt krijgt onderscheiding van Nederland

Renilde Steeghs, ambassadeur voor Internationale Culturele Samenwerking van Nederland, spelde Dorian van der Brempt bij zijn afscheid een ereteken op. 

Het Ereteken van Verdienste van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van het koninkrijk der Nederlanden wordt toegekend aan personen, die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor het ministerie van Buitenlandse Zaken en onze internationale betrekkingen. Een lintje om trots op te zijn!

 

Renilde Steeghs citeerde in haar vermakelijke toespraak uit de richtlijn vergoedingen voor recepties bij pensionering van het Nederlands ministerie van Financiën en prees Dorian voor zijn tegendraadsheid: 'Elke nieuwe generatie is het aan zijn stand verplicht om iets te bedenken waarmee ze de oude garde op de kast krijgt of anderszins het nakijken geeft.' Lees meer

 

Risicovreugde

Wat is risicovreugde? ‘De vreugde van te wagen. Het plezier van het proberen. Het noodlot niet willen verbannen met de riek en hooivork van onze angst – tegen vlammen vermogen die toch niks – maar aanvaarden dat je niet alles in de hand hebt.' (David Van Rybrouck)

Afgelopen weekend presenteerden we Risicovreugde, een bundel brieven aan Dorian. Met bijdragen van o.a. Jan Raes, Judith van der Wel, Chantal Pattyn, Jozef Deleu, Bart Van Loo,  Jos Van den Bergh, Piet Menu, David Van Reybrouck, Els Snick, Geert Buelens, Saskia de Coster, Luc Devoldere, Maud Vanhauwaert, Matthijs deRidder, Wim Vandekeybus, Katharina Smets en Adriaan van Dis.

We geven 10 exemplaren weg! Stuur voor 01.10.2015 een mailtje met als onderwerp 'Boekje Risicovreugde' naar info@deburen.eu. Vermeld zeker je naam en adres. Op 2 oktober worden tien winnaars uitgeloot.

 

Toekomstplannen

Dorian wil in 2016 samen met deBuren een avond organiseren waarop jonge Griekse schrijvers hun gedachten laten gaan over de toekomst van Europa. Ook u kunt dit project steunen met een gift en het podium laten vollopen met Grieks aanstormend talent! Lees meer »

  Een nieuw gezicht

 

Vanaf 1 september neemt Wim Vanseveren de fakkel over. Wat drijft hem in onze armen? In onze programmabrochure licht hij een tipje van de sluier op. 

'Ooit vroeg men wat toch de rode draad was doorheen mijn loopbaan van cultuur, media en toerisme. Ik antwoordde dat ik mijn hele leven al intensief bezig was met de volstrekt onbelangrijke dingen, zonder dewelke we niet kunnen leven' (Wim Vanseveren) 

Een warm welkom van de hele ploeg!

 

Geflitst?

Was u er zaterdag bij om afscheid te nemen van Dorian? Bekijk hier de foto's!

 

Such sweet sorrow

Wie niet genoeg krijgt van afscheid nemen, vindt hier alle afscheidsinterviews en Dorians beste teksten.

 

Herbeleef

 

Risicovreugde | Feestelijk droevig afscheid van Dorian van der Brempt als directeur van deBuren from deBuren on Vimeo.