Dorian van der Brempt neemt afscheid als directeur

Datum 7 september 2015

Op 1 september neemt cultuurminnaar Dorian van der Brempt afscheid als directeur van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Bijna tien jaar stond hij aan het roer. In die periode groeide deBuren uit tot een veelzijdige, zichtbare en gezond nieuwsgierige culturele instelling. We nemen op gepaste wijze afscheid!

Op 1 september neemt cultuurminnaar Dorian van der Brempt afscheid als directeur van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Bijna tien jaar stond hij aan het roer. In die periode groeide deBuren uit tot een veelzijdige, zichtbare en gezond nieuwsgierige culturele instelling. We nemen op gepaste wijze afscheid!

We selecteerden een mooi interview met Dorian en enkele treffende teksten van zijn hand en zwaaien we hem uitbundig uit in Brussel en in zijn geliefde Oostende.

 

Risicovreugde

Op zaterdag 29 augustus zetten we Dorian van der Brempt in de bloemetjes. Tijdens deze feestelijke middag vol schoonheid en wijsheid presenteren we de huldebundel Risicovreugde. Reserveren kan niet meer. Lees meer »

 

IM: Dorian van der Brempt

Op zondag 11 oktober zetten we in Oostende Dorians begrafenis in scène tijdens het door hemzelf mee bedachte programma IM (In Memoriam). Gastvrouw Anna Luyten vraagt hem hoe hij herdacht wil worden. Jan Raes spreekt de laudatio uit. Lees meer »

 

Beste buur, waar je ook bent, wie je ook bent

Voor de laatste keer schreef Dorian van der Brempt het voorwoord voor de programma- brochure. Hij staat daarin stil bij de missie waarmee deBuren uit de startblokken schoot en blikt terug op tien hoogtepunten. Lees meer »

 

Wat was uw ergste job en naar welk tijdperk wil u terug?

Wie is Dorian van der Brempt als hij zijn directeurspet afzet? DS Magazine (De Standaard) stelde hem voor de rubriek Hit & Run tweeëndertig persoonlijke vragen en kreeg evenveel openhartige antwoorden. Lees meer »

 

Dorians doordenkers

We verzamelden drie treffende teksten van Dorian van der Brempt:

'NNoem dit een tussenstand van kunstzaken gezien vanuit een aandachtige hoek waar droom en daad, wens en realiteit steeds met elkaar in een gesprek zijn.' (Dorian van der Brempt)

1) De zwevende dag, over de stad en de publieke omroep2) Reizen met dochters, over ... reizen met dochters3) Een commentaar op deze tijd in tien strofen, over de noodzaak van sterke, jonge kunstenaars in onzekere tijden

 

Toekomstplannen en een oproep

Bloemen verwelken, pralines vergaan maar schoonheid en wijsheid zullen altijd bestaan – mits wij met volle goesting genereus blijven. Dorian zou graag als daad van culturele generositeit in 2016 samen met deBuren een of meerdere avonden organiseren waarop jonge Griekse schrijvers hun gedachten laten gaan over de toekomst van Europa. Ook u kunt dit project steunen met een gift en het podium laten vollopen met Grieks aanstormend talent! Lees meer »

 

In de pers'Ik ben een cultuurflamingant', door Thomas Peeters, De Tijd, 22 augustus 2015 (pdf/link) 'Het is wachten tot Sven Gatz op tafel klopt', door Kristof Dalle, Knack, 26 augustus 2015 (pdf/link) ‘Wij mogen nog rare dingen doen', door Heleen Mercelis, rekto:verso, Nr. 67 juni - juli 2015 (pdf/link) Dit verandert op 1 september, Het Laatste Nieuws & De Standaard, 27 augustus 2015 (pdf)

Het Brussel van afscheidnemend deBuren-directeur Dorian van der Brempt, door Michaël Bellon, Brussel Deze Week, 4 september 2015 (pdf/link)

Basso continuo

Vanaf 1 september neemt Wim Vanseveren het stokje over. Hartelijk welkom, Wim! Lees hier het interview met de hagelverse directeur in De Standaard.