Een binnenplaats - Hôtel Dieu

Tijdens de schrijfresidentie van deBuren in Parijs haalde Lies Van Gasse haar penselen boven, wat resulteerde in deze graphic poem over Hôtel Dieu, een historisch ziekenhuis.
Door Lies Van Gasse op 9 jun 2015
Tekst
Schrijfresidentie Parijs
© Marianne Hommersom

Lies Van Gasse zoekt naar mengvormen van poëzie en beeld. Ook tijdens de schrijfresidentie van deBuren in Parijs in 2014 haalde ze haar penselen boven. Dat resulteerde in deze graphic poem over Hôtel Dieu, een historisch ziekenhuis. Dit getekende gedicht − of deze poetische tekeningen − werd gepubliceerd in haar boek Zand op een zeebed, dat gepresenteerd werd bij deBuren.

Een binnenplaats, Hôtel Dieu © Lies Van Gasse
Een binnenplaats, Hôtel Dieu © Lies Van Gasse
Een binnenplaats, Hôtel Dieu © Lies Van Gasse
Een binnenplaats, Hôtel Dieu © Lies Van Gasse
Een binnenplaats, Hôtel Dieu © Lies Van Gasse
Een binnenplaats, Hôtel Dieu © Lies Van Gasse
Een binnenplaats, Hôtel Dieu © Lies Van Gasse
Een binnenplaats, Hôtel Dieu © Lies Van Gasse
Een binnenplaats, Hôtel Dieu © Lies Van Gasse
Een binnenplaats, Hôtel Dieu © Lies Van Gasse
Een binnenplaats, Hôtel Dieu © Lies Van Gasse
Een binnenplaats, Hôtel Dieu © Lies Van Gasse
Een binnenplaats, Hôtel Dieu © Lies Van Gasse

Bekijk 'Een binnenplaats - Hôtel Dieu' via Flickr:

 


© Lies Van Gasse

 

 

 

 

 

Naast deze graphic poem schreef Lies in Parijs ook een lang gedicht, Ik droom van een stad. Hierin voert ze ons mee door de grootstad. Ze las een fragment hieruit voor tijdens Mais oui, Paris in de Brakke Grond, beluister hier de podcast. Het hele gedicht las u in voorpublicatie in  Het Liegend Konijn. In datzelfde nummer verschenen ook vier Parijsgedichten van Astrid Haerens, en nieuw werk van Flor Declercq en Bernke Klein Zandvoort, die eveneens afgelopen zomer deelnamen aan de schrijfresidentie van deBuren.

 

 


foto Lies © Marianne Hommersom

 

Meer weten over het residentieproject van deBuren? Klik hier.
Benieuwd wat de medereizigers van Lies schreven in Parijs? Klik hier.

 

 

Dit artikel ontstond op basis van een residentieproject van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in samenwerking met de Stichting Biermans-Lapôtre.

 

Vertel het verder: