Nederlandse Publieke Omroep richt de blik op de zuiderburen

Datum 12 januari 2015

Naar aanleiding van BesteBuren richt het digitale kanaal NPO Cultura de blik zuidwaarts. Van maandag 12 t/m vrijdag 16 januari staat elke dag vanaf 20:30 uur volledig in het teken van Vlaamse kunst en cultuur.

Door de taal, geschiedenis en cultuur weten Vlaamse schrijvers, kunstenaars en andere cultuurprofessionals hun weg te vinden naar het Nederlandse publiek, en andersom. NPO Cultura richt de blik zuidwaarts en staat van maandag 12 t/m vrijdag 16 januari elke dag vanaf 20:30 uur volledig in het teken van Vlaamse kunst en cultuur.

© Tjarko van der Pol / SaltyStock

NPO zendt documentaires uit over Sidi Larbi Cherkaoui, Stromae, Panamarenko, Hugo Claus, James Ensor, Jacques Brel, Luc De Vos, Willem Elsschot, Leonard Nolens, Richard Minne en Jan van Nijlen. Knetterende Letteren voert gesprekken met Saskia de Coster, Peter Terrin, Johan de Boose. En verder serveren ze de mooiste hits uit Vlaanderen, en zenden ze Café de Buren nog eens uit: een talkshow over de overeenkomsten en de verschillen tussen Vlamingen en Nederlanders.Lees meer »

Cultura24 is het digitale themakanaal van de Publieke Omroep. Cultura zendt 24 uur per dag programma's uit over kunst en cultuur. De zender is zowel via digitale televisie te ontvangen als via internet. In verband met rechtenbeperking is het helaas niet mogelijk om de afleveringen vanuit het buitenland te bekijken, het is enkel mogelijk vanuit Nederland.