Anton Maertens wint Speech Battle

Datum 18 maart 2014

Actrice Caroline Meerschaert kroop in de huid van de fictieve 39-jarige opvolgster van Europese Commissievoorzitter Barroso om de speeches van de drie finalisten voor te lezen. De speechkampioen werd Anton Maertens, in het dagelijks leven speechwriter van ... minister Joke Schauvliege.

Op donderdagavond 13 maart 2014 vond in een volgepakt Beurskafee de eerste Speech Battle plaats, in het kader van Politricks.

Na een gesprek waarin speechwriters Luuk van Middelaar en Vincent Stuer hun visie op de do's en don'ts van de politieke speech gaven volgde de ontknoping van de eigenlijke Speech Battle.

 

Actrice Caroline Meerschaert kroop in de huid van de fictieve 39-jarige opvolgster van Europese Commissievoorzitter Barroso om de speeches van de drie finalisten voor te lezen. Na elke speech gaven Van Middelaar en Stuer een korte reactie. Nadat de drie teksten waren voorgelezen kon het publiek stemmen op speech één, twee of drie, waarna de uiteindelijke winnaar bekend kon worden gemaakt.

 

De speechkampioen werd Anton Maertens, in het dagelijks leven speechwriter van Joke Schauvliege, Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur. De runners-up waren Dries Cools, adviseur van minister van Financiën Koen Geens, en Louise Willocx, een 18-jarige studente die in 2013 met haar winnende lezing 'Europa zoekt burgers' de 'Junior State of the European Union' won.

Hieronder vindt u de drie speeches:

 

Speech winnaar Anton Maertens

 

Speech finalist Dries Cools

 

Speech finalist Louise Willocx