Ramses Shaffy herdacht

Datum 16 juli 2013

Op 8 en 9 november vieren we het Shaffyweekend in Felix Meritis in Amsterdam. Het befaamde centrum voor kunst, cultuur en wetenschap aan de Keizersgracht bestaat 225 jaar, en brengt een ode aan de tijd dat het Shaffy Theater in hun pand huisde, van eind jaren zestig tot eind jaren tachtig. Lees enkele herinneringen aan de Shaffytijd! Van Guido Lauwaert, Steve Austen, Linda Snoep en binnenkort van vele anderen. Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop voor het Shaffyweekend.

Felix Meritis in Amsterdam brengt tijdens zijn 225 jarig bestaan een ode aan de tijd dat het beroemde Shaffy Theater in hun pand huisde, van eind jaren zestig tot eind jaren tachtig.

Ramses Shaffy beleefde daar zijn grootste successen en vele andere bespelers en bezoekers maakten het Shaffy Theater tot hét uitgaanscentrum van Amsterdam; "het theater waar alles kan".

Tijdens het Shaffyweekend blikken ze terug met het publiek en de artiesten van toen en nieuw talent. Een weekend vol voorstellingen, concerten, lezingen, interviews, een minisymposium, een expositie, een café met muziek, filmvertoningen met uniek materiaal, o.a. het hele Festival of Fools en een modern antiquariaat met cd's en catalogi van uw favoriete artiesten én al die andere optredens die u niet allemaal op één avond kunt zien. Net als toen gebruikelijk was. Voor één keer wordt de beproefde formule van het Shaffy Theater weer uit de kast gehaald!

Een twintigtal artiesten heeft inmiddels zijn medewerking toegezegd. Binnenkort volgt meer informatie over de invulling van het programma. In samenwerking met het deBuren zullen verschillende Vlaamse artiesten acte de présence geven en deelnemen aan het minisymposium op zaterdagmiddag. Natuurlijk zal in de gerestaureerde Shaffyzaal, waar het allemaal begonnen is, ruime aandacht aan het enorme repertoire van Ramses zelf worden besteed.Lees de komende tijd herinneringen aan de Shaffytijd! Van Guido Lauwaert, Steve Austen, Linda Snoep en binnenkort van vele anderen. Op 8 en 9 november vieren we het Shaffyweekend in Felix Meritis. Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop voor het Shaffyweekend.