deBuren herdenkt Gerrit Komrij, een 'gemankeerde vechtersbaas'

Datum 9 juli 2012

"Zonder het bewustzijn van de dood is het leven niets.Zonder het bewustzijn van het leven is de dood niets." - Gerrit Komrij Met zijn eigen woorden als laatste eresaluut, neemt deBuren afscheid van één van Nederlands meest veelzijdige schrijvers: Gerrit Komrij. Komrij overleed donderdagavond op 68-jarige leeftijd in Amsterdam.

"Zonder het bewustzijn van de dood is het leven niets. Zonder het bewustzijn van het leven is de dood niets."

- Gerrit Komrij

Met zijn eigen woorden als laatste eresaluut, neemt deBuren afscheid van één van Nederlands meest veelzijdige schrijvers: Gerrit Komrij. Komrij overleed donderdagavond op 68-jarige leeftijd in Amsterdam.

deBuren kijkt dankbaar terug naar het humoristische optreden van Gerrit Komrij op 'Van Goede Buren en Verre Vrienden' in de Brakke Grond (vanaf 4.04).

 

Naar aanleiding van het plotselinge overlijden van Gerrit Komrij halen wij een fragment uit het interview met de grote Nederlandse schrijver en dichter uit het kingkong archief naar boven. In 2002 sprak Kurt Vandemaele met de dichter tijdens een lezing in Poperinge: "Ik ben een gemankeerde vechtersbaas".

© Kingkong (2002)

 

Wij wensen de familie en vrienden van Gerrit Komrij veel sterkte toe.Lees hier (pdf) de brief die Tom Lanoye schreef aan Gerrit Komrij in De Standaard (07.07.2012)